Jouw traject….

Je krijgt advies op maat, je hoeft geen speciale diëten te volgen of maaltijdvervangers te gaan gebruiken.  Iedereen is anders. Iedereen heeft zijn eigen patronen en gewoontes. Samen kijken we naar hoe een gezonde en fitte levensstijl in jouw situatie ingepast kan worden. Stukje bij beetje stel jij je open voor de verandering, probeert nieuwe gewoontes uit, maar ook nieuwe recepten.

Ik deel mijn enthousiasme en kennis met jou, pak jij het met beide handen aan?

Je hebt besloten dat een EetFit traject wel iets voor jou is. Je hebt mij een mail gestuurd en wat gebeurd er dan? Hieronder kan je lezen wat je allemaal kan verwachten.

Voedingscoach Barbara

 

Kennismaking

De kennismaking is meestal telefonisch, duurt ongeveer een kwartier, is gratis en vrijblijvend. Jij vertelt wat jouw hulpvraag is en ik mijn werkwijze. Dus wat kan je van mij verwachten en wat zijn voor jou de mogelijkheden.  Aan het eind van het gesprek bepaal jij of je een vervolg afspraak voor het intake gesprek wilt maken

 

Intake

Tijdens de intake bespreken we allerlei onderwerpen over jouw eet- en leefgewoontes. Ook medicijngebruik komt ter sprake en er worden verschillende metingen verricht. Het geeft mij de gelegenheid om jou te leren kennen, zodat ik het advies en behandelplan goed op jouw situatie kan  afstemmen. Dit gesprek duurt ongeveer 90 minuten. Als voorbereiding op de intake hou je een eet- en beweeg dagboek bij. Ook ontvang je van mij een vragenlijst. De ingevulde vragenlijst en jouw eet- en beweegdagboek neem je mee naar de afspraak.

 

Adviesgesprek

Tussen het intakegesprek en het adviesgesprek werk ik het behandelplan uit.  Tijdens het adviesgesprek nemen we uitgebreid dit behandelplan door en krijg je je eerste eet- en beweeg adviezen mee. Ook voor dit gesprek nemen we de tijd en zal 60 tot 90 minuten duren.

 

Vervolggesprekken

Tijdens ieder vervolggesprek blikken we terug naar de afgelopen periode. Wat ging goed? Wat was lastig? We bepalen of je een volgende stap kan zetten, of nog even tijd neemt om een nieuwe gewoonte beter eigen te maken. Ook meten we regelmatig de voortgang. Je krijgt bij ieder vervolggesprek eet- en beweegadviezen mee. Daar ga je de periode tot de volgende afspraak mee aan de slag. Een vervolggesprek duurt ongeveer 45 minuten en is om de week of twee weken, dat stemmen we in goed overleg samen af. Als je verder in het traject bent, dan kan er ook een langere tijd tussen de vervolg afspraken zitten.

 

Supermarktsafari

De supermarkt is een ware jungle als je kijkt naar het aanbod van levensmiddelen. Met de beste bedoelingen betreed je de winkel, maar ziet door de bomen het bos niet meer als je voor gezonde en bewuste keuzes wilt gaan. Samen lopen we door de supermarkt en ik vertel jou over de verschillende producten en productgroepen. Ik laat je zien waar je op kan letten bij het boodschappen doen. Een waardevolle aanvulling bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl!

Bij EetFit plus en EetFit compleet zit de supermarktsafari standaard in het pakket. Bij EetFit basis kan je dit als een losse activiteit bij boeken.

Keukenkastje-check

Om jou en jouw gewoontes nog beter in beeld te krijgen kom ik graag een keer  bij jou langs. Tijdens de keukenkastje check loop ik jouw koelkast en voorraadkast langs. Ik geef jou ook meteen adviezen mee en je leert etiketten lezen. Erg handig als je bewuste en gezonde keuzes wilt maken.

Bij EetFit Plus en EetFit Basis zit de keukenkastje-check standaard in het pakket. Bij EetFit basis kan je dit als een losse activiteit bij boeken.